Dag 4: Seaworld "The Encore" - Reisverslag uit Saint Petersburg, Verenigde Staten van Chantal Bloebaum - WaarBenJij.nu Dag 4: Seaworld "The Encore" - Reisverslag uit Saint Petersburg, Verenigde Staten van Chantal Bloebaum - WaarBenJij.nu

Dag 4: Seaworld "The Encore"

Door: Gido

Blijf op de hoogte en volg Chantal

04 Juni 2008 | Verenigde Staten, Saint Petersburg

Vandaag zou eigenlijk een uitslaapdag worden, maar na alle ellende van gisteren zijn we toch heel vroeg wakker. Uiteindelijk besluiten we dan toch maar op tijd naar Seaworld te vertrekken. Vandaag is ook de eerste keer dat we van hotel gaan wisselen, nadat we vanavond vertrekken uit Seaworld moeten we nog 180km rijden naar St. Petersburg. Daar ligt ons volgende hotel.

We checken uit bij ons hotel in Kissimmee en zijn zelfs zo vroeg bij Seaworld dat het parkeerterrein nog gesloten is. 10 minuten later mogen we alsnog naar binnen. Het is net als afgelopen maandag niet superdruk, dus dat is mooi.

Als allereerst gaan we naar Dolphin Cove. Eerder deze week hadden we daar al dolfijnen geaaid, maar nu hebben we ze ook eten gegeven. De dolfijnen hadden blijkbaar honger, want ze kwamen volle vaart aanzwemmen toen we met de vissen aankwamen. We konden ze nu goed aaien en bekijken. Echt een aanrader. Na afloop hebben we nog twee leuke foto's gekocht.

Daarna zijn we naar Wild Artic gegaan. Ik heb een nieuwe poging gedaan de beluga's te fotograferen. (zie fotoalbum). Rond half twaalf was het tijd voor onze tweede tour in Seaworld: Backstage at Believe. Het eten was hetzelfde als maandag, alleen nu was er geen showtje, maar een film met alles over de totstandkoming van de orcashow "Believe". We zaten weer helemaal vooraan en hadden een goed uitzicht op de orca Tilikum (de grootste) die rondzwom in het bassin vlak voor onze neus.
Daarna was het weer tijd voor "Believe". We hadden VIP plaatsen dus een goed uitzicht op de show.

Na de show zijn we naar de Pacific Preserve gegaan. Wederom konden we hier dieren voeren, maar nu waren het de zeeleeuwen en zeehonden die gevoerd konden worden. Het stikte hier van de vogels die een visje mee wilden pikken en af en toe lukte dat ook.. Toch Chantal?

Afgelopen maandag hadden we de zeeleeuwenshow nog niet gezien. Deze was dus nu aan de beurt. Het is een leuke komische show, waarin de trainers samen met de zeeleeuwen op schattenjacht zijn. Vooraf is er een soort van piratenclown die de mensen die de laatste 10 minuten binnen komen op een ludieke manier behoorlijk in de zeik zet...

Daarna natuurlijk weer "Believe". Dit was wel een speciale show, want de show werd voornamelijk opgevoerd door de kleine orca's. Niet zo spectaculair als de andere shows, maar toch leuk om te zien dat eigenlijk elke show anders is.

Na nog een keer Shamu Rocks, de avondshow, zijn we met een vrachtlading souvenirs vertrokken naar St. Petersburg. Door wegwerkzaamheden onderweg hebben we daar langer overgedaan dan gepland. Rond 23 uur waren we eindelijk in hotel. Morgen gaan we naar Busch Gardens